Blessures

Soms heb je een blessure die maar niet overgaat of die na een tijdje weer terugkomt. Vaak zit hier een onbewust verkeerd bewegingspatroon (een reflexpatroon) onder. Dit zorgt ervoor dat spieren op een verkeerde manier belast worden en overbelast raken. Met als gevolg een langdurige of steeds terugkerende blessure.

Een voorbeeld hiervan is een tennisarm, vaak zit hier een terugtrek patroon van je arm achter. Die wordt veroorzaakt doordat een bepaald reflexpatroon nog actief is. In dit geval de handsgrasp reflex.
Dit bewegingspatroon kan je veranderen door je lichaam te leren hoe het patroon hoort te zijn. Hierdoor verdwijnt de overbelastende beweging en daarmee vaak de blessure. Het veranderen van deze bewegingspatronen noemen we reflexintegratie. Wil je hier meer over weten lees dan hier verder

Tijdens een blessureconsult test ik de bewegingspatronen en leer ik je hoe je deze verandert. Dit zijn kleine, zachte bewegingen die je moet maken. Thuis ga je deze oefenen. Dit is belangrijk omdat je lichaam moet leren om de nieuwe patronen te gebruiken.

Ook geef ik tips waar je in het dagelijkse leven en eventueel in het sporten op kan letten.

Na twee weken kom je weer en kijk ik hoe de patronen zich ontwikkelen. Hierna kom je nog een paar keer om de 4 weken. Hoe vaak dit nodig is is afhankelijk van hoe snel je lichaam het nieuwe patroon oppakt.