Ik ga het anders doen

Ik stop met het behandelen van kinderen! Ik neem vanaf nu geen nieuwe kinderen meer aan. Ik ga  moeders helpen en dan vooral moeders van kinderen met een rugzakje. Ik zie en merk dat juist deze moeders alles voor hun kind doen, maar zichzelf nog wel eens vergeten. Dat komt allemaal wel, als het maar goed gaat met hun kind. En hierin kunnen we echt ver gaan. 

Dat heb ik ook zelf gedaan. In de begin jaren ging het best goed, maar langzamerhand begon ik steeds meer te mopperen en niemand kon het in mijn ogen zo goed doen als ik. Ik mopperde vooral thuis, op mijn man en de kinderen. Over wat er niet goed ging en wat ze allemaal anders moesten doen. Natuurlijk deden ze ook heel veel goed, maar dat zag ik niet meer. En zo ging het ook bij mezelf, ik zag alleen wat niet goed ging. Zo wilde ik helemaal niet zijn, ik wil het beste voor mijn kinderen en daar heb ik alles voor over en daar hoort geen moeder bij die steeds moppert en alleen maar zegt wat je niet goed doet. Wat voor voorbeeld was ik nou voor ze. Ik wist best hoe het anders moest, maar het lukte me gewoon niet. Ja, tuurlijk lukte het soms wel, maar ik hield het niet lang vol.


Dit zie ik bij veel moeders die met hun kind bij mij in de praktijk komen en ook in mijn omgeving zie ik dit zo vaak gebeuren. En dat is zo jammer, ik gun het ze zo anders. .


Met mij gaat het nu goed, ik kan (meestal) weer de moeder en partner zijn die ik wil zijn en ik doe weer dingen die ik leuk vind, waar ik blij van word. 

En dat gun ik hen ook zo, daarom ga ik deze moeders begeleiden door ze weer ruimte in hun lijf en hoofd te geven, zodat ze weer kunnen zijn zoals ze graag willen zijn en de dingen doen die ze graag willen doen.


Zij verdienen dit echt en bovendien geloof ik dat het de enige manier is waarop ze zelf overeind kunnen blijven!

Reactie plaatsen