kind rugzakje moeder volhouden

Over mij

Over mij


Ik herkende mezelf niet meer, ik was veranderd van iemand die alles positief draait en altijd het goede in anderen ziet, in iemand die mopperde en kritiek had op alles en iedereen. Niemand kon het zo goed  als ik, vond ik diep van binnen. 

Als moeder van een kind met gedragsproblemen wist ik toch zeker het best hoe je met dit kind om moet gaan. Hierdoor nam ik nooit afstand en deed alles het liefst zelf en op mijn manier. En die manier verwachtte ik van iedereen om mij heen. 

Uiteindelijk ging dat niet alleen om de opvoeding, maar ook over de was, de tuin, wat we moesten eten, eigenlijk over alles. Want ja, ik wist heel veel en had me overal in verdiept en zocht altijd naar manieren waarop mijn kind het best geholpen kon worden. Af en toe wilde iemand me wel tips geven of helpen, maar daar stond ik eigenlijk helemaal niet open voor. Ik wist zelf  toch zeker het best hoe het moest. 

Dat was best zwaar, want dan moet je ook alles zelf doen. Maar met vallen en opstaan lukte het steeds weer. 

Tot ik eigenlijk niet meer kon en om de kleinste dingen boos werd, en mezelf niet meer herkende. Uiteindelijk begon ik steeds meer te mopperen en zeuren en werd ik er zelf heel moe van. Ik wilde heel graag anders, maar het lukte me niet. Eigenlijk wilde ik het liefst gewoon even niet meer hoeven zorgen. Nu zie ik dat ik aan het overleven was. 

Ik wilde het beste voor mijn kinderen, maar daarbij gaf ik zoveel van mezelf dat het niet vol te houden was.

Ik ontdekte dat ik steeds op dezelfde manier met moeilijke dingen omging. Dit had ik als kind al zo geleerd. Toen hielp het me heel goed, maar nu had ik er last van en zat het me eigenlijk vooral in de weg. Ik moest dit op een andere manier gaan doen. 

Dat viel nog niet mee, mijn hoofd wist het heel goed, maar toch lukte het me niet. Ik leerde dat mijn manier van reageren ook in mijn lichaam zat. Toen ik dit ook ging oplossen kon ik eindelijk op een andere manier met spanning omgaan en kreeg ik veel meer energie en kon ook veel meer de zorg voor mijn kinderen loslaten,of zoals mensen soms zo mooi kunnen zeggen, op een andere manier vasthouden.  

Het is een lange weg geweest, maar het is gelukt. 


Het gaat nu goed met mij en met mijn kinderen. Ze zijn inmiddels het huis uit en doen het allemaal super goed. ik ben ontzettend trots op hen! 

Samen met Erik, mijn man heb ik een gezinshuis. Er wonen nu  2 kinderen met een behoorlijk rugzakje bij ons en dat gaat goed. Ik vertrouw ook anderen in de opvoeding, het gaat misschien anders, maar dat is ook ok. Ze gaan geregeld logeren bij logeergezinnen en dat geeft mij de kans om lekker een weekendje weg te gaan met Erik.
Ik wil atijd begrijpen waarom dingen gebeuren en  lees en leer daarom heel graag. en heb inmiddels heel veel geleerd over de psyche, gezondheid, stress, trauma, opvoeding, overleving en dat er heel veel verbanden  zijn. Hierdoor heb ik voor veel mensen een eigenwijze kijk, die ik gebruik in mijn praktijk en mijn leven. Ik ben niet voor niets de anderskijker ;). 


Ik houd heel erg van de natuur, deze zit namelijk heel logisch in elkaar en dat vind ik fijn. Ik laat je zien dat hoe jij de dingen doet  logisch is en logische gevolgen heeft. 


Duurzaamheid is voor mij een belangrijk punt, niet alleen duurzaamheid voor de aarde, maar ook voor jezelf, in alles wat je doet.

Humor helpt mij om dingen anders te kunnen zien, dit gebruik ik dan ook graag in mijn werk. 


Ik bekijk dingen graag op een andere manier en laat anderen ook graag op een andere manier kijken. Het liefst met een glimlach van herkenning.Mijn visie:


Je lichaam vertelt je verhaal en jouw kinderen ook.Als je mij kent dan weet je dat:

      
 • ik enorm van de bergen houd en daar in de vakantie het liefst naar toe ga om te wandelen.

      
 • ik  een beelddenker ben en vaak de dingen letterlijk voor me zie, wat  maakt dat ik soms op de gekste momenten moet lachen.      

      
 • Ik het liefst elke dag ergens geniet van cappucino met huisgemaakte taart.

      
 • 'The  biggest little farm” mijn favoriete film is, het laat zien dat de natuur een enorm herstelvermogen heeft. 

      
 • ik  houd van mensen die dingen doen waarvan iedereen denkt dat het niet kan, bijvoorbeeld Chris Nikic, zoek hem maar eens op.

      
 • Ik van mezelf best chaotisch ben, maar ik steeds meer structuur heb.Is er iets in mijn verhaal wat je aanspreekt?  Bel of app me dan.