sporttas inpakken

De sporttas inpakken elke keer was het weer gezeur. "Mam, wat er moet er ook alweer in?" "Moet er ook een handdoek in?'  Of ze hadden het zelf ingepakt en dan bleek er in de kleedkamer geen handdoek in te zitten of een sokken.. 
Er was elke keer wel wat en dit gaf elke keer weer extra drukte, waar ik eerlijk gezegd helemaal geen zin in had. Ik had al genoeg te doen. Op een gegeven moment was ik het zo zat dat ik er eens goed voor ben gaan zitten. Ik heb toen een prachtig en heel uitgebreid schema gemaakt voor het inpakken van de sporttas. Dit heb ik uitgeprint en opgehangen op de slaapkamer. 
Het was echt een uitkomst, dat had ik natuurlijk al veel eerder moeten doen,  maar ja, daar had ik op mijn manier geen tijd voor😂, terwijl het me elke keer wel heel veel energie kostte. 
Dus neem deze tip van mij aan : heb je zo'n terugkerende energieslurper, doe er dan snel iets aan, dat scheelt ontploffen bij je kind en bij jou 😉. Schema's werken hierbij heel goed. En mocht je kind nog niet zo goed kunnen lezen, gebruik dan picto's. Deze kun je gratis op het internet vinden.   
Reactie plaatsen